keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Matka lähenee, asiat etenee?

Aikaa on vierähtänyt piitkä tovi sitten viime kirjoittelun, mutta matka lähenee ja jotain valmistelujakin on jo tehty. Joululahjaksi pukki toi tämän blogin kannalta äärimmäisen tärkeän lahjan, eli miniläppärin! Kieltämättä tuo vekotin myös helpottaa jännitystä, kun nyt on skypet ja muut omasta takaa taattu! …tosin Skype harjoittelu on vielä tekemättä ja Reetan Skypetili luomatta, tämä täytynee pian hoitaa. Toinen tärkeä hankinta tuli tehtyä, eli uusi passi on hankittu. Kuvia ottaessa sain kovan moraalisaarnan kun tytöt tulevat aina liian avonaisessapaidassa kuviin ja mitä ne arabipassintarkastajatkin sanovat? Mun mielestä se paita oli siveistä sivein, noh ehkä näillä siveyskäsityksillä ei kannata kovimpiin muslimimaihin lähteä.

Tänään kävin nauttimassa piikityskimarasta ja siitä lystistä pulitin hieman päälle 300euroa, kyllä kirpas! Rokotettuna on nyt siis twinrix, jäykkäkouristus, aivokalvontulehdus, japanin aivotulehdus ja lavantauti, ens viikolla saan reseptin vielä koleraan ja malarian estolääkityksen. Laskin, että kokonaishinnaks tälle lystille tulee n.700euroa. Tuota japanin aivotulehdusta pohdin pitkään, mutta lopulta en uskaltanu olla piikkiä ottamatta, vaikka riski sairastua siihen on minimaalinen. Toisaalta kun sen sitten saa ja siihen kuolee tai vaihtoehtoisesti saa neurologisia oireita (mitä ne ikinä lienevätkään) niin ajattelin, että 300€ on siitä pieni hinta (katsotaan mitä ajattelen tästä kun ensi syksynä ruoaksi pureskelen kynsiäni).

Matka-ajankohtahan on edelleen varmentumatta. Ystäväni, vanhempani, sukulaiset ja opettajat aloittavatkin nykyään keskustelut mun kanssa kysymällä ”Jokos sieltä Kiinasta on kuulunu jotain?” tai ”Onks ne päivät jo varmistunu?” Mun mielestä mioon todella hienosti tähän asti osannut esittää tekohymyä ja pitkämielistä, mutta koko ajan lähenee se päivä kun sylkäsen jonkun kysyjän päälle, kun en sitä voi niille kiinalaisille tehdä!

Sen verran nyt matkasuunnitelmat on kuitenkin selvinneet, että takaisin ei tulla trans Siperialla, mikä harmittaa ihan mielettömästi! Viisumien hankkimiseen ei kuitenkaan jää tarpeeksi aikaa, kun ei niitä paluupäiviä vielä tiedetä, niin junailusta tuolta osin on luovuttava. Mutta ehkä se matka toteutuu joskus tulevaisuudessa ja siitä sitten kerrotaan jatko-osassa.

5 kommenttia:

  1. Hoh! Aikamoinen piikkiarsenaali Reettaseni! Mutta varmasti hinnan väärti, oma terveys kun on kuitenkin aikas tärkeä.
    Mie lupaan olla kysymättä mitään (en tahdo sylkyjä silmään ;)) ja todella toivon et sieltä pian joku ottaisi yhteyttä!

    VastaaPoista
  2. Ethän sitten riko lakia siellä demokratian mallimaassa: http://www.telegraph.co.uk/technology/internet/8231444/China-makes-Skype-illegal.html

    Facebook on blokattu. Jos tosissaan nörtätä haluat, niin sun täytyy ottaa yhteydet jonkun länsimaisen VPN serverin kautta.

    Bloggerin toiminnasta en ole ihan varma. Ainakin jossain vaiheessa suuri osa blogeista oli blokattu: http://styleshanghai.i.ph/blogs/styleshanghai/2009/05/16/how-to-access-your-blogger-from-china/

    Sähköpostipäivitykset bloggeriin päin todennäköisesti toimivat.

    Ehkä me sit kuullaan kuulumiset, kun tulet sieltä pois :)

    VastaaPoista
  3. No voi räkä! Olin alunperin valinnu tän blogialustan juuri siksi, et tän piti toimia siellä, mutta ei. No tää on helppo kiertää s.postien avulla, mutta toi SKYPE!Voi vitsit! No tästä informaatiosta sisuuntuneena koitin avata Google talk tiliä, mutta eihän siinä se videokuva toiminu, mutta jatkan harjoituksia ja toivottavasti löydän keinon videopuheluille. Luuulen et 3kk tuolla on liian pitkä aika olla puhumatta Suomeen. Mutta kiitos Teemu noista linkeistä, mielummin tän tiedon vastaanotti täälä ollessa ku ois huomannu vasta siellä!

    VastaaPoista
  4. Läysinpäs minäkin tänne viimein :) Teit fiksusti kun otit kaikki piikit vaikka summa onkin ihan järkky. Rahalla ei kuitenkaan tee mitään jos ei oo terve. Mä oon jo pitkään ihaillu sun pitkää pinnaa. Rautaiset hermot pitää olla kun tämmösen paineen alla oleilee noin koolisti. Lupaan olla ahdistelematta asian tiimoilta täst edes ;) Tsemppiä.

    VastaaPoista
  5. Mun Macissa iChat käyttää jabber-tilinä google-accounttia ja google.com serveriä. Lienee siis sama kuin google talk? Videopuhelu toimii tuolla.

    Googgelikin tarjoaa jotain liitännäistä: http://www.google.com/chat/video

    Palveluun pääsee myös muilla kuin googlen omalla clientillä: http://www.worldsiteindex.com/chat/winclients.html

    Silti vähän epäilen noiden toimivuutta jos kerran ulkomaisten palveluntarjoajien voip-palvelut on kielletty, niin luulisi niiden olevan blokattu kiinan great firewallissakin.

    VPN-palvelu on silti se helpon tapa kiertää kiinan blokkaukset. Esim tuota voisi kokeilla http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/12/uusi-suomalaispalvelu-suojaa-ruotsin-fra-vakoilulta

    VastaaPoista